Rektörümüz 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programına Katıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle garnizon şehitliği ziyaret edildi ve  Erzincan  Cumhuriyet Meydanı’ nda program düzenlendi.

Düzenlenen programa; Sayın Valimiz Mehmet Makas, Hanımefendi Elif Makas, 3. Ordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay, 3.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral Özdemir Şan, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Cumhuriyet Başsavcı Vekili İrfan Alper, Erzincan Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Halil Odabaş, Üniversitemiz Rektörü  Prof. Dr. Akın Levent, Erzincan Eski Milletvekili Sebahattin Karakelle, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program kapsamında yapılan  Garnizon şehitliği ziyaretinde Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende devletimiz, milletimiz ve şehitlerimiz için dualar edildi. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen program, Sala  ve Kur’anı Kerim okunup  duaların edilmesi ,Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın halka seslenişi, 15 Temmuz gecesi yaşananların anlatıldığı sinevizyon gösterimi  ve 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajlarının okunmasının ardından  protokol konuşmaları ile devam etti. Yapılan protokol konuşmalarında Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Akın  Levent; ” Milli birlik ve beraberliğimizi hedef alan, yüce milletimizin iradesine kast eden,  15 Temmuz hain darbe girişimi, tarihimizin en büyük ihanetlerinden biridir. Bayrağımıza, ezanımıza, hak ve özgürlüklerimize kasteden bu alçak girişim, Sayın Cumhurbaşkanımızın olağanüstü kararlı duruşu ve son başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın “ucunda ölüm de olsa gerekeni yapacağız” çıkışıyla ve milletimizin yazdığı kahramanlık destanıyla hüsrana uğratılmıştır. Aziz milletimiz, canı pahasına vatana, bayrağa ve milli iradeye sahip çıkıp bu hain darbe girişimini püskürterek bir kez daha bütün dünyaya devlet ve millet birlikteliğinin gücünü göstermiştir.  Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi olarak bizler de şehitlerimize karşı minnet borcumuzu ödemek için üzerimize düşen vazifeyi layıkıyla yerine getirmeye bilimin ışığında durmadan, yorulmadan üretmeye, vatanına ve milli değerlerine bağlı gençlerimizle ülkemizin aydınlık geleceğini inşa etmeye devam edeceğiz. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle her türlü darbe girişimini ülkeye ihanet olarak kabul ederek nefretle kınıyor, demokrasi ve istiklal uğruna tarihimiz boyunca can veren aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.