Rektörümüz “1. Ar-Ge Proje Pazarı” Programına Katıldı

Dönem Başkanlığı Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi tarafından yürütülmekte olan Anadolu Üniversiteler Birliği bünyesinde Yozgat Bozok Üniversitesi tarafından Yozgat’ta ön lisans, lisans, lisansüstü öğrenciler ile özel sektör tüzel/özel kişilere açık olarak “1. Ar-Ge Proje Pazarı” başladı.

Yozgat Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen programın birinci gününde Yozgat Valisi Ziya Polat, Yozgat Belediye Başkan Vekili Ali Açıkgöz, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkan Vekili Prof. Dr. Rahmi Er, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan, TÜBİTAK Başkan Vekili Ahmet Yozgatlıgil, Anadolu Üniversiteler Birliği Dönem Başkanı ve Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Akın Levent ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Adem Başıbüyük,  İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Âlim Yıldız, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Prof. Dr. Şenol Akın, Prof. Dr. Yücel Güney, Fakülte Dekanları, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Örgüt Temsilcileri, öğretim üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

20-21 Mayıs tarihlerinde Yozgat Bozok Üniversitesi ev sahipliğinde devam eden programın ilk gününde açılış  ve protokol konuşmaları,  proje poster alanından projelerin incelenmesi ve  etkinlik özel oturumları yapıldı.

1.AR-GE Proje Pazarında,  ana tema grupları olarak belirlenen Mühendislik ve Temel Bilimler, Biyoteknoloji ve Sağlık Bilimleri, Tarım-Gıda ve Çevre Bilimleri olmak üzere 3 farklı alanda 30 dalda 102 bin TL ödül sahiplerini bulacak. Öğrenci (ön lisans, lisans, lisansüstü), Akademisyen ve Kamu AR-GE Birimleri olmak üzere 2 farklı kategoride ödüller verilecek olup öğrenci kategorisi dışındaki kategorilerde birinciye 10 bin TL, ikinciye 7 bin TL, üçüncüye 5 bin TL ve mansiyon ödülü ise 2 bin TL olarak belirlendi.  Öğrenci kategorisinde ise birinci 7 bin TL, ikinci 5 bin TL, üçüncü 3 bin TL ve mansiyon ise bin TL’nin sahibi olacak. Öğrenci kategorisinde mansiyon ödülü ise 15 kişiye verilecek. TÜBİTAK kategorisinde kazanan proje ise jüri özel ödülü almaya hak kazanacak.

Düzenlenen “1. Ar-Ge Proje Pazarı”, AR-GE ve inovasyon içerikli proje fikrine sahip üniversite öğrencilerini, bilim insanlarını ve sanayi ve Ar-Ge kuruluşlarındaki insan kaynaklarını bir araya getirmek, Proje kültürünün oluşması, yeni fikirlerin olgunlaşarak, uygulamada yer alması, şirketleşme veya girişimciliğin artırılması,  AR-GE projesi yapmak isteyen sanayiciler, üniversiteler, AR-GE kuruluşları ve teknopark çalışanları ile bilim insanları arasındaki iletişimi artırmak,  proje sahibi olan öğrencilere veya araştırmacılara gerekli destekler için fırsat oluşturmak, ve Üniversite – Sektör iş birliğine katkı sağlanması amaçlamaktadır.