Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Erzincan Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11 yeni yöresel lezzetin coğrafi işaret tescil başvurusu tanıtım programına katıldı. Programa, Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Bekir Aksun ve protokol üyeleri de destek verdiler.
Programda, Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürü Ömer Faruk Sarıtaş, coğrafi işaret tescil başvurusu yapılan Erzincan yaprak döneri, Erzincan tandır ketesi, Erzincan kasefe tatlısı, Erzincan lüle baklavası, Erzincan tava leblebisi, Erzincan sakı elması, Erzincan Kemaliye kavurması, Erzincan tandır ekmeği, Erzincan tandır lavaşı, Erzincan babukko yemeği ve Erzincan atom sütlaç gibi yöresel lezzetler hakkında katılımcılara detaylı bilgi sundu. Vali Hamza Aydoğdu, açılış konuşmasında, “Bu çalışmalarla yerel değerlerimize sahip çıkıyor ve bu ürünlerin Erzincan’a ait olduğunu resmen tescillemiş oluyoruz. Bu sürecin, ürünlerimizin markalaşmasını da artıracağına inanıyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.