Rektör Levent 18 Mart Şehitler Günü’nde Şehitlikleri Ziyaret Etti

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümü münasebetiyle Garnizon Şehitliği’nde düzenlenen törene katıldı.

Çanakkale Zaferi’nin 109. Yılı kapsamında düzenlenen törene Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu, Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Mustafa Sarıgül, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Garnizon Komutan V. Tuğgeneral İsmail Yayan, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, kamu ve özel kuruluş temsilcileri, şehit aileleri, muharip ve malul gaziler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu, saygı atışı ve bayrağımızın göndere çekilerek İstiklal arşımızın okunmasının ardından günün anlam ve önemine binaen Erzincan Şehit Aileleri Derneği Başkanı Abdülkadir Zengin konuşmasını gerçekleştirdi. Vali Aydoğdu’nun konuşmalarının ardından Garnizon, Deprem ve Hava Şehitlikleri ziyaret edildi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, şehit ailelerimizle beraber şehitlerimizin mezarlarını ziyaret ederek çiçekler bıraktı. Kuran-ı Kerim’in okunmasının ardından ziyaret sona erdi.