Refahiye, 5. Geleneksel Dumanlı Gençlik ve Doğa Festivali Gerçekleştirildi

Son yıllarda geleneksel olarak düzenlenen Refahiye “Geleneksel Dumanlı Gençlik ve Doğa Festivali” bu yıl 8-9 Ekim 2021 tarihlerinde 5. kez düzenlendi. Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen festivale; TBMM Eski Başkanı Son Başbakanımız AK Parti Genel Başkan Vekili Sayın Binali Yıldırım, Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Sayın Valimiz Mehmet Makas, 3’üncü Ordu Komutanı Korgeneral Yavuz Türkgenci, Milletvekilleri Sayın Süleyman Karaman, Sayın Burhan Çakır, 3’üncü Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Davut Ala, Erzincan Belediye Başkanı Sayın Bekir Aksun, protokol üyeleri ve çok sayıda öğrenci ile vatandaşlar katıldı.

8 Ekim Cuma günü Refahiye merkez saat kulesi önünde düzenlenen Mehteran Gösterileri ile başlayan festival, karakucak güreşçilerinin gösterileri, yöresel folklor gösterileri, kampçıların festival alanına yerleşimi ve müzik dinletisiyle devam etti. Daha sonra festivalin 1. gün etkinlikleri yakılan Festival Ateşi ve ikram edilen gece çorbası ile sona erdi.

Üniversitemizden çok sayıda öğrencinin de katıldığı festivalin 2. gün etkinliklerinde ilk olarak Karakucak Güreşleri yapıldı. Daha sonra Okçuluk, Bisiklet, Kano, Motokross, Geleneksel Gençlik ve Doğa Yürüyüşü, Off-Road Yarışmaları ve Konserle devam eden 2. gün etkinlikleri, dereceye giren yarışmacılara ödül ve hediye dağıtımları, serbest etkinlikler ve Kapanış programıyla sona erdi. Ses sanatçılarının sahne aldığı festivalde katılımcılar eğlenceli vakit geçirdiler.