Prof. Dr. Mehmet Kavukçu’dan Dünyadaki Şiddet Olaylarına Sanatla Tepki

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kavukçu, Erzincan Ergan Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezinin zirvesinden son zamanlarda dünyada gerçekleşen şiddet olaylarına davul sesi ile tepki vererek yardım çağrısında bulundu.

Dünyadaki savaş ve şiddet olaylarına insanlık ve insani değerler için sesini duyurmak ve bir yardım çağrısı yapmak düşüncesi ile teknoloji ve bilime de bir gönderme yapmayı amaçlayan Prof. Dr. Mehmet Kavukçu, ilk kablosuz iletişim araçlarından olan ana ses öğesi davul ile Ergan Dağı’nın zirvesinde bir performans gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Mehmet Kavukçu,  performansına yönelik yaptığı açıklamada davul sesi ile evrensel bir yardım çağrısı olan S.O.S sinyallerini çıkartarak yeryüzüne “şiddete hayır” mesajı verdi. Üzerine attığı boyalar ile insanın saflığını beyaz renk, şiddet halini kırmızı, şiddet sonrası karamsarlığı ise siyah renk ile anlatmaya çalıştığını belirtti. İzleyicileri kameranın gözünden birer saldırgana dönüştürmek isteyen şiddet olaylarının, bilgisayar oyunları gibi algılanır olduğunu belirten Prof. Dr. Kavukçu, birbirini tetikleyen bu şiddet arzusunun, insani değerleri domino taşları gibi yıkmasıyla yoluna devam etmekte olduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Mehmet Kavukçu, Yeni Zelanda’da gerçekleştirilen, dini değerlere saldırı adı altında, aslında insanlığı, insani değerleri hedef alan ve sosyal medya üzerinden çocuk yaşlı demeden tüm dünyaya aynı anda izlettirilen saldırı ile hem insani değerlerin yıkımı hem de şiddetin geldiği noktanın anlaşıldığını söyledi.

Toplumdaki şiddete kayıtsız kalmayan ve yaklaşık üç bin rakımlı Erzincan Ergan Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezindeki zorlu iklim koşullarınarağmen davul çalarak şiddete karşı ses veren Prof. Dr. Mehmet Kavukçu, şiddetin durmak bilmeksizin toplumda önemli trajediler yaşattığına dikkat çekti.

Prof. Dr. Mehmet Kavukçu, çalışmasının gerçekleştirilebilmesi adına desteklerini esirgemeyen Erzincan Valisi Sayın Ali Arslantaş ve Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Akın Levent’e  teşekkürlerini iletti.