Prof. Dr Mehmet Kavukçu Cumhuriyet Üniversitesi Youtube Kanalının Canlı Konuğu Oldu

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr Mehmet Kavukçu Cumhuriyet Üniversitesi Kültürel Mirasları ve Sanat Eserlerini Koruma Merkezi Koruma ve Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan “Prof. Dr. Mehmet Kavukçu ile  Taşrada Çağdaş Sanat Güncesi ve Taşrada Sanat Belleği” adlı çevrimiçi söyleyişini gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Üniversitesi Youtube kanalının canlı konuğu olan Prof. Dr. Mehmet Kavukçu, sanata ve sanatçı ilişkisine değindi.  Çalışmalarında toplumu etkileyen toplumsal olaylar ya da bireysel sorunlara eğildiğini belirten Kavukçu, çağdaş toplum ve geleneksel toplum üzerinden birtakım kavramlarla kurguladığı çalışmalarında farkındalık oluşturma ve yalnızlaşmaya dikkat çekmeyi amaçladığını dile getirdi. Son zamanlarda tualin dışına çıkıp daha çok performanslar gerçekleştiren sanatçı, insanların alışık olduğu konuları sorgulaması ve daha fazla etki yaratmak adına bu tür çalışmalara yöneldiğini kaydetti. Kavukçu sözlerine  “performanslarda halkın içine inmeye çalışıyorum. Bu da daha  büyük sorumluluklar getiriyor. Maddi bir karşılık beklemeden yapıyorum. Bu çalışmaları yaparken destek veren  valiliğimize, üniversitemize ve diğer kurumalara  çok teşekkür ediyorum ” dedi.

Gerçekleşen söyleşide Türkiye’de sanat eğitimi konusuna da değinen sanatçı, sanat eğitimi veren kurumların, programların üstlenmesi gereken bir misyonları olması gerektiği konusuna dikkat çekti. Günümüzde her şeyin djital dünya ve sanal dünyaya dönük olduğunu, insanların kültürlerinden giderek  uzaklaştığını belirten sanatçı, çağdaş dilin de burada  öneminin devreye girdiğini söyledi. Kavukçu, sanatçı olarak bir dil oluşturmak önemlidir. Bu dilin oluşması için de eğitime büyük rol düşüyor “dedi.

Söyleşide son olarak Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kavukçu, yaptığı çalışmalar hakkında katılımcıları bilgilendirdi.