Prof. Dr. Kavukcu’dan “Pandemi, Eğitim ve Etkileşim” Performansı

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kavukcu,  davulla birlikte kırmızı-beyaz boya ve su kullanarak pandemi göndermeli bir performans gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Mehmet Kavukcu, Erzincan merkezde gerçekleştirdiği performansında Türk toplumlarında devletin yaptığı duyurularda kullanılan, günümüzde de ekseriyetle kullanılan iki dörtlük bir ritim kalıbı ile ulusal ve uluslararası anlamda eğitim üzerinden çağrıda bulundu. Covid-19’u hatırlatan davulun biçimi ile pandemi sürecinde Covid-19’un ve buna karşı gereken tedbirin duyurusunu yapan Kavukçu, “geleneksel davulun sesi günümüz sorunlarına dikkatleri toplayan bir duyuru niteliğindedir. Bu, aynı zamanda günlük yaşamda olduğu gibi ulusal ve uluslararası eğitimin pandemi sürecinde, tedbirler içerisinde devam ettirilmesini de içeren bir performans dilidir” dedi.

Farklı tarihlerde yapmayı planladığı bu performansını, özellikle fakültenin sınav duyuru tarihlerine denk gelecek şekilde yaptığını belirten Kavukçu, bu performansın Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin sanat eğitimi için yaptığı ilk sınavın duyurusu niteliğini de taşıdığını, ayrıca Erzincan merkezinden sanatsal söylemin ve tüm disiplinler açısından da eğitimin gücünü, çeşitliliğini ve yaşamla olan etkileşimini- işitsel ve görsel anlamda- dünyaya duyurmayı amaçladığını vurguladı.

Performansta kullandığı davulun bir yüzeyine, eğitimi simgelemesi bakımından  matematik, tıp, hukuk, felsefe, resim, şiir gibi eğitimin birçok disiplinine ait görseller, bir yüzeyine de Erzincan ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesiyle ilgili görseller ile kolaj yapan Kavukcu:“ Performansta davul, güncel koşulları sembolize etmesi için modifiye edilmiştir. Bir anlamda eğitimin disiplinlerarası varlığını da bu kolaj davul ile simgeselleşmiştir. Davul yüzeyine eklenen korona-virüs göndermeli biçimler ile güncel pandemi koşullarında eğitime dikkat çekilirken, kurumlarda tedbirin elden bırakılmaması, kuralların uygulanması vurgusunu da içinde barındırmaktadır” dedi. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Akın Levent’in de projeyi desteklemesinin, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi eğitim anlayışının, evrensel bir dille insanlığa ulaşma çabalarını gösterdiğine dikkat çeken Kavukçu, Çalışmaya verdikleri destekten dolayı Sayın Erzincan Valisi Mehmet Makas,Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Akın Levent ve yönetimine teşekkürlerini iletti.