Online Sınav Duyurusu Hakkında

Ortak Zorunlu Dersler Online Ara Sınavlar (Vizeler) Hakkında Genel Bilgiler

• Yükseköğretim Kurumlarında Uzaktan Öğretime İlişkin Usul ve Esasların 12. maddesinin 3. bendinde “Gözetimsiz yapılan ölçme değerlendirme etkinliklerinin genel başarıya etkisi, uzaktan öğretimde % 20’den fazla olamaz.” ibaresi yer almaktadır. Belirtilen maddeye göre internet aracılığı ile yapılacak ara sınavların (vize) genel başarıya etkisi % 20 olacaktır. Üniversitemiz dersliklerinde yapılacak final sınavlarının genel başarıya etkisi ise % 80 olacaktır.
  • Ara sınava sınav süresi boyunca sadece 1 defa giriş yapılabilmektedir. Herhangi bir nedenden dolayı çıkış yapılması durumunda tekrar sınava giriş yapılamayacaktır.
  • Ara sınavlarda, sınavın Öğrenci Sınava Giriş Broşüründe yer alan yönergelere göre başlatılması ve sonlandırılması tamamen öğrencinin sorumluluğundadır. Ara sınav başlatıldıktan sonra yaşanılacak internet kesintisi, elektrik kesintisi, yanlışlıkla bilgisayarın kapatılması yada sistemden çıkış yapılması gibi yaşanılacak tüm durumlardan öğrenci sorumludur.
  • Ara sınava giriş belirtilen saat itibari ile başlayacaktır. Ara sınav süreleri her ders için farklı olabilir

OYS Sisteme Giriş Broşürü

OYS Mobil Giriş Broşürü