Karabağ Eski Milletvekili Flora Gasimova ve GADTB Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Michael Oyta Rektörümüzü Ziyaret Etti

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen Türkiye Yüzyılında 1. Uluslararası Türk Diasporası  Sempozyumu nedeniyle üniversitemizde bulunan Karabağ eski milletvekili Flora Gasimova ve Avustralya-Azerbaycan Derneği Başkanı ve Güney Azerbaycan Demokratik Türk Birliği (GADTB) Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Michael Oyta, Rektörümüz Prof. Dr. Akın Levent’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette, sempozyumun önemi ve diaspora konusundaki iş birliklerinin artırılması gerekliliği vurgulanırken Flora Gasimova ve Michael Oyta, Türk diasporasının uluslararası düzeyde tanınmasının kritik öneme sahip olduğunu belirttiler. Ayrıca, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ilişkilerin güçlenmesinin Türk diasporasına önemli katkılar sağlayacağına dikkat çektiler.

Rektör Prof. Dr. Akın Levent ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sempozyumun Türk diasporası hakkında uluslararası bir platform sunacağını ve bu tür etkinliklerin kardeşlik bağlarını ve akademik iş birliği ağını güçlendireceğini söyledi. Rektör Levent sempozyuma katkılarından dolayı Flora Gasimova ve Michael Oyta’ya teşekkürlerini iletirken  Gasimova ve Oyta da Rektörümüze günün anısına hediye takdiminde bulundu.