İngiliz Arşiv Belgelerine Göre İngiltere’ nin Kürt Politikası” Adlı Konferans Verildi

Üniversitemiz Tarih Farkındalığı Kulübü tarafından “İngiliz Arşiv Belgelerine Göre İngiltere’ nin Kürt Politikası” adlı konferans düzenlendi.

Üniversitemiz Prof. Dr.  Erdoğan BUYUKKASAP Kongre ve Kültür  Merkezinde gerçekleşen konferansa konuşmacı olarak Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Doc. Dr. Cengiz Kartın, Üniversitemiz Fen Edebiyat Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr.  Abdülkadir Gül, Kulüp Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Köse,   öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Koferansta Doc. Dr.  Cengiz Kartin İngiliz arşiv belgeleri ile İngilizlerin Kürt meselesine değinerek ve 1918-1923 arası bu meselede aktif rol oynayan aktörleri politikada öne sürülen tartışmalar ile anlattı.

Program sonunda Doc.Dr. Kartın’ a katkılarından dolayı hediye takdim edildi.