“Hukukun Güncel Meseleleri Erzincan Sempozyumu” Başladı

Üniversitemiz Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen ve 10-13 Şubat 2020 tarihleri arasında devam edecek olan “Hukukun Güncel Meseleleri Erzincan Sempozyumu” başladı.

Çevrimiçi düzenlenen sempozyumun açılış konuşmasını yapan Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Döner, çevrimiçi düzenlenen sempozyumların sosyal ve akademik olarak kısıtlamaları asgari düzeye indirmeyi amaçlamak için bir çözüm aracı olduğunu belirterek  düzenlenen sempozyumun  birçok akademisyen ve uygulamacı olarak  bir araya gelip, hukukun güncel meselelerinin tartışılması, değerlendirilmesi ve çözüm önerilerin sunulması için düzenlendiğini ifade etti. Döner ayrıca,  sempozyumun düzenlenmesinde diğer bir etkenin de  2022 yılının Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Hukuk Fakültesinin kuruluşunun 35. yılı dönümü olduğunu sözlerine ekledi. Konuşmasına devam eden Döner: “Hukuk Fakültemiz Türkiye’nin 7. ve en eski hukuk fakültelerinden biri olarak hukuk camiasına ve ülkemize önemli hizmetleri olmuştur.  Böyle bir fakültenin 35. yıldönümünde bilimsel bir toplantı düzenlemeyi düşündük.” dedi.

Sempozyuma birçok değerli akademisyen ve uygulayıcıların yoğun destek ve katkısı olduğunu da kaydeden Dekan Döner,  sempozyumda 63 farklı üniversite ve kurumdan toplam 123 tebliğin sunulacağını söyledi. Son olarak tebliğler konusunda büyük titizlilikle çalıştıklarını belirten Döner, sempozyuma katılan ve katkıları olan herkese teşekkürlerini sundu.

Sempozyumun açılış konuşması yapan Rektörümüz Prof. Dr. Akın Levent de Üniversitemiz Hukuk Fakültesinin en eski ve köklü fakültelerinden olduğunu belirterek konuşmasına başladı.  Düzenlenen toplantının hukuk alanına birçok konuya ışık tutacağı inancında olduğunu belirten  Rektör Levent:  Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden alanında uzman çok sayıda akademisyeni, çevrimiçi platformda bir araya getireceği ve hukuk alanında yaşanan güncel gelişmelerin masaya yatırılacağı sempozyumun  sorunlara çözümü noktasında önemli  katkısı olacağı düşüncesindeyim.” dedi.

Bu toplantıların bilimsel açıdan önemine değinen Rektör Levent, ilerleyen dönemlerde çevrimiçi toplantıların yüz yüze yapılması temennisinde bulunarak, “Hukukun Güncel Meseleleri Erzincan Sempozyumu”’nun  düzenlenmesinde emeği geçen ve katkıda bulunan  tüm katılımcılara teşekkürlerini sundu.