Fair Play Panellerinin 36.’sı Üniversitemizde Gerçekleştirildi

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Fair Play Üniversiteler Kervam’nın 36. Paneli üniversitemizde gerçekleştirildi.

Mavi Salonda gerçekleştirilen program öncesi Dünya Fair Play Sergisinin açılışı yapıldı. Programa Vali Vekili Yaşar Kemal Yılmaz, Belediye Başkan Vekili Osman Alanur, Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Adnan Özel, TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı Erdoğan Arıpınar, TMOK Fair Play Komisyonu Genel Koordinatörü Murat Özbay, TMOK Fair Play Komisyonu Planlama Koordinatörü Teoman Güray, TMOK Fair Play Komisyonu Üyeleri Remzi Yılmaz, Semra Demirer ve Sevim Güllü, öğretim elemanları, öğrenciler ve sporcular katıldı.

Panel öncesi Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından Fair Play Hizmet Madalyası ve Sertifikalarını almaya hak kazanan isimlere madalya ve sertifika takdimi yapıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Adnan Özel, ülkemizin ve dünyanın fair playa büyük ihtiyacı olduğunu belirterek, fair playın sadece sporda değil toplumsal yaşamda da büyük önem taşıdığına dikkati çekti.

Etkinliğin panel bölümünde söz alan Panel Moderatörü ve BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Yazıcı, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinin fair play paneline ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. Yazıcı, “Fair Play Projesinin hayata geçirilmesi ülkemiz açısından çok önemli. Günümüz dünyasının değerleri düşünüldüğünde fair play sadece sporculara değil bütün herkese hitap eden bir kavram olarak karşımıza çıkmaktadır” şeklinde konuştu.

TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı Erdoğan Arıpınar, ülkemizde fair play kavramının tam olarak anlaşılmadığını ifade ederek, fair playın sadece sporda değil toplumsal yaşamda da büyük önem taşıdığına vurgu yaptı. Arıpınar, “Fair play bir düşünce tarzıdır, yaşam biçimidir, tanrının sesini duymaktır, vicdanınızın sesidir, milletinize verdiğiniz sözdür” dedi.

TMOK Fair Play Genel Koordinatörü Murat Özbey ise komisyonun görevleri hakkında bilgi vererek komisyon çalışmalarından bahsetti.

Komisyonun Planlama Koordinatörü Teoman Günay da fair playın tanımını yaparak, “Fair play rakibe el uzatmaktır, dürüstlüktür, kardeşliktir, Metin Oktay ve Can Bartu gibi olmaktır” ifadelerini kullandı.

Komisyon Üyesi Semra Demirer de konuşmasında kendisinin de beden eğitimi öğretmeni olduğunu söyleyerek, birçok ünlü sporcu yetiştirdiğini, öğretmen olmaktan gurur duyduğunu anlattı. Demirer, “Sizler de yarın birer spor öğretmeni, yöneticisi ya da antrenörü olduğunuzda yaptığınız işten gurur duyun’’ şeklinde konuştu.

Komisyon Üyesi Sevim Güllü de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fair play ruhu hakkında bilgi verdi. Atatürk’ün “Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim” sözünün tarihe damga vurduğunu anlatan Güllü, Atatürk’ün bir sporcuda olması gereken özellikleri tek bir cümlede topladığını kaydetti.

Komisyon Üyesi Remzi Yılmaz da yaptığı konuşmada fair play ruhunu yaşatmanın çok kolay olduğuna vurgu yaptı.

Yapılan konuşmaların ardından salonda bulunanlar fair play yemini ederken, panelistler katılımcılardan gelen soruları cevapladı.