“Erzincan Kültür ve Sanat Günleri” Sona Erdi

Erzincan’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu’ nun 104. Yıldönümü nedeniyle düzenlenen “Erzincan Kültür ve Sanat Günleri’  sona erdi.

Erzincan Valiliği, Erzincan Belediye Başkanlığı, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Halkbank, KUDAKA ve Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası’nın katkılarıyla düzenlenen “Erzincan Kültür ve Sanat Günleri etkinlikleri Erzincan Valisi Mehmet Makas, 3. Ordu Komutanı Korgeneral Yavuz Türkgenci, Eşi, Erzincan Milletvekili Sayın Süleyman Karaman, Erzincan Milletvekili Sayın Burhan Çakır, Erzincan Belediye Başkanı Sayın Bekir Aksun, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Ali Öztürk, Adli Yargı Komisyon Başkanı Halil Odabaş, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Erzincan il protokolü kamu ve kuruluş müdürleri, siyasi parti yöneticileri ve vatandaşlarımız katılımı ile gerçekleşti.

Üniversitemizin de ev sahipliği yaptığı “Erzincan Kültür ve Sanat Günleri” kapsamında sergi, konser, folklor gösterileri, kitap fuarı, tiyatro gösterileri, cirit, kayak müsabakaları,SOLOTÜRK f-16 Gösterisi   gibi bir çok etkinlik gerçekleşti. Yoğun katılımın olduğu etkinlikler,  Erzincan halkı tarafından büyük ilgi gördü.

“ Erzincan Kültür ve Sanat Günleri”  finali, 13 Şubat  Erzincan’ın Kurtuluşu’ nun Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 104.  yıldönümünde  coşku ile kutlandı.

13 Şubat Erzincan’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 104’üncü yıl dönümünü münasebetiyle Atatürk Anıtına çelenkler sunuldu. Çelenk sunma töreninin ardından Halitpaşa Caddesi’nde 13 Şubat Zafer Yürüyüşü yapıldı. Yıldönümü etkinleri kapsamında daha sonra  SOLOTÜRK F-16 Gösterisi, Kurtuluş Kupası Cirit Müsabakası ve  Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde Snowboard Alpine 2’nci Etap Yarışmaları yapıldı. Daha sonra program, Kültür ve Turizm Bakanlığı Senfoni ve Halk Dansları Topluluğu muhteşem bir konser ve gösterisi ile devam etti.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre Merkezi’nde düzenlenen Erzincan Kültür ve Sanat Günleri finali gecesinde 6 – 31 Ocak 2022 tarihleri arasında düzenlenen “Erzincan’da Kış Fotoğraf Maratonu”nda dereceye giren yarışmacılar Elif Öz, Şeref Akçay ve Murat Tok’a Sayın Valimiz ve protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Daha sonra Erzincan Kültür ve Sanat Günleri’nin tertip komitesi üyelerine ve bu etkinliklerin gerçekleşmesinde emeği bulunanlara plaketleri takdim edildi.

Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan ve Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki kadınlarının yöresel giysilerinden oluşan bir defilenin de düzenlendiği gecenin sonunda müzisyenler, dansçılar ve defileyi sunan mankenler izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.