Üniversitemiz Katkılarıyla Erzincan Kesme Kadayıfına Coğrafi İşaret Belgesi Alındı

2019 yılında üniversitemiz öncülüğünde başlatılan “Erzincan Yöresel Ürünlerinin Ekonomiye Kazandırılması” çalışmaları ilk meyvesini verdi. Bu kapsamda Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Akın Levent’in daveti ile İl Valimiz ve protokolüne Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığında bir birifing verildi ve yol haritası belirlenildi. Çalışmaları takip etmek üzere üniversitemizden öğretim üyelerinin de üyesi olduğu bir komisyon kurularak, komisyonda alınan kararlar neticesi olarak ilimizin önemli yöresel lezzetlerinden olan KESME KADAYIF için Türk Patent Enstitüsüne başvuru yapılması kararlaştırıldı.  Üniversitemizden birçok akademisyenimizin katkıları ile hazırlanılan başvuru dosyası, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı ve Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğünün etkin rol oynamış olduğu ilgili süreç neticesinde yapıldı ve Erzincan Valiliği Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Türk Patent Enstitüsüne sunuldu. Yapılan başvuru sonucunda Kesme Kadayıfın  resmi olarak Erzincan iline ait olduğu tescillendi ve böylece Erzincan ilinin coğrafi işaretli ürün sayısı beşe çıktı.

Üniversitemiz benzer toplumsal katkıları ilimize sunmak noktasındaki kararlılığını sürdürmektedir.