Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesine Engelsiz Bayrak Ödülü

Üniversitelerde engelsiz bir ekosistemin oluşturulmasını teşvik etmek amacıyla YÖK tarafından gerçekleştirilen 2022 Yılı Engelsiz Üniversiteler Ödüllerinde  Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi engelsiz bayrak ödüllerine hak kazandı.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi YÖK tarafından gerçekleştirilen 2022 Yılı Engelsiz Üniversite Ödülleri’nde kampüs sınırları içerisinde engelli bireylerin tam, etkin ve eşit katılımını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen çalışmaların tespiti ile yapılan değerlendirme neticesinde Rektörlük Binası, Eğitim Fakültesi , Fen-Edebiyat Fakültesi , Mühendislik-Mimarlık Fakültesi ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu olmak üzere 5 birimde “Mekânda Erişebilirlik (Turuncu Bayrak)” ödülüne layık görüldü.

YÖK 2022 Engelsiz Üniversite Ödüllerini kazanan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi birimlerine bayrakları, Rektörümüz Prof. Dr. Akın Levent tarafından senato toplantısında düzenlenen törenle takdim edildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Akın Levent,  engelsiz bir üniversite olması amacıyla yapılan çalışmalar sonucu alınan bu ödül ile mutluluk ve gururu birlikte yaşadıklarını ifade etti. Üniversitemiz yerleşkelerinde, gerek eğitim gerek yapısal erişilebilirlik olanaklarının artırılabilmesi için çalışmalara devem edeceklerini belirten Rektör Levent, “Bundan sonra da bu anlayışımızı üniversitemizin tüm birimlerinde uygulamaya çalışacağız. Ödülleri kazanmamızda emeği geçen çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.