Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nde Türk Diasporası ve Sanat Sergileri Açıldı

Türkiye Yüzyılında I. Uluslararası Türk Diasporası etkinlikleri çerçevesinde, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi önemli bir kültürel buluşmaya ev sahipliği yaptı. Yurt Dışı Topluluklar Birliği’nin organize ettiği “Türk Diasporası” temalı fotoğraf sergisi ile Albaraka Türk Katılım Bankası’nın katkılarıyla düzenlenen hat ve tezhip sanatları sergisi, üniversitemizin Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde açıldı.

Sergi açılışına  3. Ordu Komutanlığı İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral İsmail Yayan, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Osman Mert, , üniversite yönetimi, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Türk diasporasının tarihsel ve kültürel mirasının fotoğraf kareleriyle yansıtıldığı sergi, büyük ilgi gördü. Sergi açılışının ardından karşılıklı hediye takdimi yapıldı.