Ergan Dağ Kayağı Dünya Kupası Yarışmaları Tamamlandı

Türkiye’de ilk kez Ergan Dağında düzenlenen Ergan Dağ Kayağı Dünya Kupası Yarışması başarılı bir şekilde tamamlandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Erzincan Valiliği, Erzincan Belediyesi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ve Türkiye Dağcılık Federasyonu işbirliğiyle 11-12 Şubat tarihlerinde düzenlenen yarışmaya Türkiye, İspanya, İtalya, Fransa, Andora, İran, Bulgaristan, Slovenya ve İsveç’ten 35 sporcu katıldı.

Yarışmanın Ergan Dağında düzenlenen açılış törenine Vali Ali Arslantaş, Belediye Başkan Vekili Recep Gökalp, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Ersan Başar, il protokolü, davetliler ve sporcular katıldı.

Programın ilk gününde bireysel kategoride düzenlenen yarışmalarda, sporcular dereceye girebilmek için mücadele ederken, yarışmanın ikinci ve son gününde ise sürat yarışları gerçekleştirildi.

Yarışmaların sonunda plaket ve kapanış töreni düzenlenerek dereceye giren takım ve sporculara belge ve plaket takdiminde bulunuldu.