Eğin Gastronomi Kulübü Öğrencilerimizden “Anadolu’nun Lezzetleri Soframda” Yemek Yarışmasında Büyük Başarı

Üniversitemiz Eğin Gastronomi Kulübü Öğrencilerimiz “Anadolu’nun Lezzetleri Soframda” yemek yarışmasında önemli başarı elde ettiler.

Eğin Gastronomi Kulübü, kulüp danışman öğretim elemanı Öğr. Gör. Dr. Tamer Cömert başkanlığında Üniversitemizi ve Kemaliye Hacı Ali Akın Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nü temsilen Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen “Anadolu’nun Lezzetleri Soframda” yemek yarışmasına katıldı.

25 üniversiteden 80 takımın katılımcı olduğu yarışmaya Kemaliye Hacı Ali Akın Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünden 3 takım katıldı. Yarışmanın jüri üyeliklerini CÜ Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İbrahim Tuğkan Şeker, Öğretim Görevlisi Şef Asuman Kerkez, Şef Claudio Chinali, Yazar Ebru Erke, Şef Yunus Emre Akkor ve Şef Umut Reçber yaptı.

Öğrencilerimizden yarışmaya yemek kategorisinde İrem Can ve İbrahim Ulus “Aşmalı Yahni” ile; tatlı kategorisinde Leyla Meydan ile Gülsüm Akkoca “Eğin Peynir Tatlısı” ile ve Eda Dursun ile Zehra Yıldırım ise “Cennet Tatlısı” ile katıldı.

Yarışma sonucunda İrem Can ve İbrahim Ulus tarafından yapılan “Aşmalı Yahni” ana yemek kategorisinde birinci oldu. Tatlı kategorisinde ise öğrencilerimizin ürünleri jüri üyeleri ve katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

İlk kez böyle bir yarışmaya katılım sağlayan geleceğin şef adayları öğrencilerimiz bu yarışma ile büyük tecrübe kazandılar. Konu ile ilgili açıklama yapan Eğin Gastronomi Kulübü, kulüp danışman öğretim elemanı Öğr. Gör. Dr. Tamer Cömert; “Öncelikle öğrencilerimizi bu büyük başarıdan dolayı tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum. Rektörümüz Prof. Dr. Akın Levent’e ve Yüksekokul Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Samet Altunbilek’e bu yarışmaya katılma konusunda bizlere vermiş oldukları desteklerden dolayı Eğin Gastronomi Kulübü ve öğrencilerimiz olarak çok teşekkür ederiz.” dedi.