EBYÜ’de Erasmus+ Günleri Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nde, Erasmus+ Günleri Tanıtım Toplantısı yapıldı.

Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından organize edilen Erasmus+ Günleri Açılış Toplantısı Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Toplantıya,  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Ercan Ekinci, İl Göç İdaresi Müdürü Kasım Kağan Özlok, Erasmus partnerimiz Masaryk Üniversitesinden Doç. Dr. Athena Alchazidu ve Öğr. Gör. Hana Kuzdasová ve Üniversitemiz Erasmus koordinatörleri katıldı.

Toplantıda, Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Emrah Özbay tarafından üniversitemizde yürütülmekte olan Erasmus+ programı ile ilgili bilgiler paylaşıldı, 9-14 Ekim tarihleri arasında Üniversitemizde gerçekleştirilecek çeşitli Erasmus+ etkinlikleri hakkında bilgi verildi. Erasmus+ programı kapsamında Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde bulunan öğrencilerimizle canlı bağlantılar gerçekleştirildi.

Erasmus+ günleri tanıtım toplantısında Üniversitemizin Erasmus ortaklarından olan Çek Cumhuriyetindeki Masaryk Üniversitesi’nden Üniversitemize ziyarete gelen Doç. Dr. Athena Alchazidu ve Öğr. Gör. Hana Kuzdasová hem kendi üniversiteleri hakkında hem de Erasmus+ programı hakkında bilgi verdiler.

Programın ardından, Masaryk Üniversitesi’nden Üniversitemize ziyarete gelen Doç. Dr. Athena Alchazidu ve Öğr. Gör. Hana Kuzdasová Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Akın Levent’i makamında ziyaret etti. Rektörümüzle bir süre sohbet eden akademisyenler, toplantıda yaptıkları sunum hakkında da bilgi verdiler. Rektörümüz, misafir akademisyenlerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Erasmus+  programının öğrencilere yeni beceriler kazandırmada, kişisel gelişimlerini güçlendirmelerinde ve istihdam olanaklarının arttırılmasında çok faydalı olduğuna vurgu yaptı.