EBYU’da “Geçmişten Günümüze Milli Birlik Bilinci” Konferansı

Üniversitemizde düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü  programları  “Geçmişten Günümüze Milli Birlik Bilinci” konferansıyla sona erdi.

İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nizamettin Parlak tarafından çevrimiçi verilen konferansta Osmanlıdan günümüze Anadolu topraklarında yaşayan Miletlimizin milli birlik anlayışı üzerine değinildi. Parlak, konuşmasında Türk milletinin Anadolu topraklarından atılma isteğinin her zaman var olduğu, dış gülerin etkisi olduğu gibi içimizde yaşayan belirli kesimlerin de bu dış güçlere destek olduğunu belirtti. Birçok milleti içinde barından bir kültürümüz olduğunu dile getiren Parlak, bu kültürde milli birlik içinde yaşamanın şartının da değerlerimizi anlamak ile geçerli olduğunu sözlerine ekledi.  Şair Mehmet Akif Ersoy’un da dizelerine işaret eden Parlak, Müslümanların tevhid inancına bağlı kalmalarını gerektiğine vurgu yaptı.

Konuşmasında 15 Temmuz günü yaşanan darbe girişimindeki milli birlik tablosuna da değinen Parlak,  din, dil, ırk, siyasi görüş demeden birçok farklı kesimden kişilerin meydanlara döküldüğünü ve ellerinde sadece Türk Bayrağı olduğunu söyledi.   Prof. Dr. Nizamettin Parlak son olarak şehit ve gazilerimizin kanı ve bedelleri sayesinde bu topraklar üzerinde yaşadığımıza dikkat çekerek, bağımsız ve güçlü bir devlet olmanın bedelleri olduğunu vurguladı.