EBYÜ İlk NFT ‘sini Üretti

Üniversitemiz Fen Edebiyat Sosyal Etki Kulübü öğrencileri tarafından sanal gerçeklik destekli NFT sergisi oluşturdu. Böylece EBYÜ, Türkiye’de ve dünyada NFT alanına ilk adım atan üniversitelerden birisi oldu.

Son yılların en ilgi çekici dijital verilerinden biri ve klasikleşmiş kripto paralardan çok daha farklı bir uygulamaya sahip bir kavram olan NFT, her geçen gün hızla büyümektedir. Üniversitemiz Sosyal Etki Kulübü öğrencileri de dijital ortamda, sanal gerçeklik destekli olarak “Final Dönemi Öğrenciler” temasıyla NFT sergisi oluşturdu.

NFT sergisi hakkında açıklama yapan kulüp akademik danışmanı Arş. Gör. Hakkı Halil Babacan: “NFT ve blokzincir teknolojisinde sürdürülebilir adımlar atmak istiyoruz. İlk çalışmamızın ana teması ve öznesi öğrenciler oldu. Bu sergide öğrencilerimizin final dönemine ilişkin anıları ve emekleri var. Final dönemi gibi sıradan bir deneyimi sıradışı bir deneyime çevirmeyi kısa sürede organize olarak başardılar. İsteyen herkes sergimizi dijital ortamda ziyaret  edebilir. Kalao Vision ve Avalanche ağı sayesinde kullanıcılar sergimizi ziyaret ederken metaverse ve sanal gerçeklik deneyimi de yaşayabilirler. Blokzincir konusunda ki bu projemiz aslında attığımız ilk adımımız. Bu alanda daha bir çok projeler üretmeyi amaçlıyoruz. Öğrencilerimizin giderek hızla büyüyen bu sektör ve yeni teknolojiler hakkında farkındalık kazanmasını istiyoruz. NFT ve blockchain konusunda öğrencilerimize ücretsiz kurslar vereceğiz. Blockchain Türkiye ve Avalanche ekibiyle irtibat halindeyiz. Bu alanda daha nice projeler ve etkinlik yapma amacı güdüyoruz. Bir sonraki çalışmamız Türkiye’deki ilk NFT dergiyi çıkarmak olacak. Blokzincir ve NFTler üzerine uygulama merkezi kurma girişimlerimiz var.  Öğrencilerimizi yeni teknolojilere, yarının dünyasına hazırlamaya kanalize etmeye çalışıyoruz.  Biz kulüp olarak tamamen NFT teknolojisine geçmiş bulunmaktayız. Sertifikalarımızı NFT olarak veriyoruz. Bu sayede sertifikalarımızı isteyen herkes şeffaf biçimde sorgulayabilir. Dijital dönüşüm adına umarım gençlerimiz diğer üniversitelere de emsal oluşturur. Son olarak başta rektörümüz Prof. Dr. Akın Levent olmak üzere tüm idari yönetimimize teşekkür etmek istiyorum. Bizi sonuna kadar desteklediler. Ayrıca Fen Edebiyat Fakültesi dekanımız sayın Prof. Dr. Ekrem Köksal hocamıza ayrı bir parantez açmalıyım. Bizi sürekli yeni çalışmalar konusunda cesaretlendiriyor, ufkumuzu genişletiyor. Her aşamada kendisinin çok desteği oldu. Akademik açılış törenimizde son başkanımız Sayın Binali Yıldırım bize Blockchain konusunda girişimlerde bulunma telkinlerinde bulunmuştu. Sayın Binali Yıldırım’ın bu yaklaşımlarını biz vizyonumuz haline getirdik. Ona da şükranlarımızı iletmek istiyorum.”  dedi.

Sergiyi ziyaret etmek isteyen kişiler https://marketplace.kalao.io/gallery adresinden kalao Vision uygulamasını bilgisayarınıza indirerek;  birinci sergi alanı için : 94JKB6   ikinci sergi alanımız için: 763SRO kodlarıyla giriş yapabilirler.

Loading

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email