“Dünyada ve Türkiye’de Sıfır Atık ve Geleceğimiz” Webinarı

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından “Dünyada ve Türkiye’de Sıfır Atık ve Geleceğimiz” webinarı düzenlendi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğr. Gör. Betül Zeynep Yıldız ve Öğr. Gör. Mehmet Günay Uyar’ ın moderatörlüğünde gerçekleşen webinarda Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kentleşme ve Çevre Sorunları Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Yazar, sıfır atık konusunu endüstri ve yaşam boyutları ile ele aldı.

Webinarda Dünyada ve Türkiye’deki atık miktarından bahseden Yazar, endüstriyel süreçte  atık yönetiminin iyi gerçekleştiği takdirde kurumsal ve devlet olarak sıfır atık noktasına ulaşılacağını söyledi. Bunun da halkın katılımı, mevzuat, istihdam, maliyet, teknolojik gelişme ve enerji politikaları gibi faktörler ile  olacağını sözlerine ekledi.

Sıfır atık konusunun yaşam boyutuna da değinen Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Yazar,  sıfır atık için bilinç ve farkındalığın oluşması gerektiğini belirterek, katılımcılara önerilerde bulundu.