Dr. Öğr. Üyesi Filiz Yangılar TRT Erzurum Radyosu “Doğunun Sesi” Programının Konuğu Oldu

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Filiz Yangılar,  TRT Erzurum Radyosu “Doğunun Sesi” programının tarım köşesinin canlı yayın  konuğu oldu.

Dr. Öğr. Üyesi Filiz Yangılar, programda fermente besin hakkında kısa bilgi vererek fermente besinlerin insanlık tarihinde çok eskiye dayandığını ve bu nedenle bir fermente besinlerin birçok çeşidi olduğunu belirtti. Dünyada yaygın olan fermente ürünler hakkında da bilgi veren Yangılar, çok fazla tüketilen bu ürünleri hazırlamada sebze, balık, soya, baklagiller, et ürünleri, süt ürünlerinin kullanıldığını sözlerine ekledi.  Her fermente ürünün aynı zamanda probiyotik olmadığını da dile getiren Yangılar, bu ürünlerin probiyotik olması için bulunması gereken özelliklere değindi. Yangılar,  son olarak fermente besinlerin sağlık üzerine etkileri ve küflenmiş gıdalarda neye dikkat edilmesi gerektiği konusunda dinleyenleri bilgilendirdi.

 

Loading

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email