“Doğanın Harikası Bilimin Fabrikası Ergan II” isimli TÜBİTAK 4004 Projesi Tamamlandı

TÜBİTAK tarafından 2019 yılında birincisi desteklenen “Doğanın Harikası Bilimin Fabrikası Ergan 2” isimli projenin  bu yıl ikincisi gerçekleştirildi.

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destek Programı kapsamında kabul edilen, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinin, Erzincan Bilim Sanat Merkezi işbirliği ile yaptığı  projenin yürütücülüğünü Refahiye Bahar Yıldırım Sağlık Hizmetleri MYO Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Şenol Mail Pala,  uzmanlıklarını Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Ali Kandemir ve Dr. Faruk Yıldız  yaptı. Proje kapsamında özel yetenekli öğrencilerin; yaşadığı doğal çevreyi ve canlıları tanımaları, bitki habitatına duyarlı olmaları, gökyüzüne ilgi duymaları, çevrelerinde var olan olguları disiplinler arası bir yaklaşımla anlamaları, bilimsel beceri ve yaratıcılıklarını geliştirmeleri ve bilimi sanata dönüştürmeleri amaçlandı. Bu kapsamda “Doğanın Harikası Bilimin Fabrikası Ergan 2” projesinde, Erzincan Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri,  Ergan Dağı’nda yapılan toplam 23 bilimsel ve sanatsal etkinliğe katıldı. 6-10 Eylül 2021 tarihleri arasında 16 farklı disiplinde yapılan etkinliklerde, üniversitemizde görev yapan akademisyenlerimizden ve Erzincan Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenlerinden toplamda 37 kişi görev aldı.

“Doğanın Harikası Bilimin Fabrikası Ergan 2” adlı proje sonunda toplantı  düzenlendi.  Sayın Valimiz Mehmet Makas, Erzincan Belediye Başkanımız Bekir Aksun, Rektör Vekili Prof. Dr. Adem Başıbüyük, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Fatih Ertugay ve Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün ve kurum müdürlerinin katılımı ile gerçekleşen proje toplantısında  proje  katılımcılarına  sertifikaları verildi.