Doç. Dr. Yusuf Ziya Keskin, TRT Erzurum Radyosunda Yayımlanan “Doğunun Sesi” Programına Konuk Oldu

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Ziya Keskin,  TRT Erzurum Radyosu’nda yayımlanan “Doğunun Sesi” programının canlı yayın konuğu oldu.

TRT Erzurum Radyosu’nda yayımlanan “Doğunun Sesi” programının konuğu olan Doç. Dr. Yusuf Ziya Keskin, Sakarya Meydan Muharebe’ sinin 100. yılı münasebeti nedeniyle söyleşi gerçekleştirdi.  Söyleşide Sakarya Meydan Muharebesi’nin önemine değinen Keskin,  Sakarya Savaşı’nın Avrupalı devletlerin Türkleri Anadolu ve Balkanlardan çıkarma faaliyeti olan Şark Meselesinde gerileyişimize son vermesi, Sevr Antlaşması’nı gerçekleştirmek isteyen İtilaf devletlerinin ve Yunanistan’ın faaliyetlerinin başarısız olacağını ispat etmesi, Millî mücadele hareketine olan inancı perçinlemesi, Mustafa Kemal’in liderliğini içte ve dışta tartışmasız kabul ettirmesi ve uluslararası etkileri ile önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtti. Sakarya Savaşı’nın sebeplerinde de değinen Keskin, zaferin yurt dışında ve yurt içinde çok büyük yankıları olduğu konusuna değindi.  Son olarak Sakarya Meydan Muharebesi’ nin Türkiye’nin ayakta ve hazır olduğunu gösteren topyekün bir iradenin simgesi olması açısından ayrı bir öneme sahip olduğunu dile getiren Keskin,  sözlerini “”Ulu Önder Atatürk’ün “Dün olduğu gibi bugün de, Türk ulusunun kararlılığı, meşru ve haklı olan davasına bağlılığı, ulusal birlik ve dünya barışını korumaya yönelik iradesi sarsılmaz bir güce sahiptir” sözleri ile tamamladı.