EBYÜ’den Çevre Dostu Atık Yönetimi İçin Önemli Adımlar

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Sıfır Atık Koordinatörlüğü tarafından gerçekleştirilen çevre bilincini arttırma ve atık yönetiminde konusundaki çalışmalar 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü kapsamında açıklandı.

Koordinatörlük tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, yerleşke alanlarında toplanan 20 ton elektronik atık ve 40 tonun üzerinde dönüşebilir atık, milli ekonomiye katkı sağlamanın yanı sıra çevresel farkındalık çalışmalarına da destek olmaktadır. Bu başarılı çabalar sonucunda yaklaşık 500 ağacın kesilmesi önlenmiş, sera gazı salınımı ve enerji ile su tasarrufu rakamlarında önemli iyileştirmeler sağlanmıştır.

Üniversitemiz, çevresel sürdürülebilirlik ve atık yönetimi konularında gösterdiği öncülükle, gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakma hedefi doğrultusunda kararlılıkla ilerlemektedir.