Dakar Eski Büyükelçisi Prof. Dr. Ahmet Kavas Rektörümüzü Ziyaret Etti

Erzincan Valiliği, Erzincan Belediyesi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı iş birliğiyle düzenlenen Türkiye Yüzyılında I. Uluslararası Türk Diasporası Sempozyumu için Üniversitemizde bulunan Dakar Eski Büyükelçisi ve Afrika Araştırmacıları Derneği’nin (AFAM) kurucu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kavas,  Rektörümüz Prof. Dr. Akın Levent’i makamında ziyaret etti. Ziyarette üniversitemiz Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri   Prof. Dr. Ali Kafkasyalı ve  Prof. Dr. Necdet Tozlu da Sayın Kavas’a eşlik etti.

Ziyarette Sayın Kavas, böyle bir sempozyumun yapılmasından dolayı memnuniyetini ifade ederken Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinin Türk dünyasına verdiği destek ve gayretlerden dolayı tebrik etti. Ayrıca Kavas, Türk kültürünün ve kimliğinin uluslararası platformlarda daha görünür hale gelmesine ve Türk topluluklarının sorunlarına yönelik çözümler üretilmesine büyük katkılar sunacağını dile getirdi.

Rektör Prof. Dr. Akın Levent ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, sempozyuma bilgi ve tecrübelerini paylaşarak katkıda bulunan Kavas’a teşekkürlerini iletti.