Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Vefatının 83’üncü Yılında Anıldı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83’üncü yıl dönümü nedeniyle düzenlenen 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü programlarına katıldı.

Erzincan Belediye Başkanlığı önünde düzenlenen programda ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenkler konuldu. Erzincan Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Erzincan Belediye Başkanlığı çelenklerinin konulmasının ardından saat 09.05’te çalınan sirenlerle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımızın okunması ile bayrağımız yarıya indirildi.

Belediye Başkanlığı önünde düzenlenen Atatürk Anıtı’na Çelenk Sunma Töreninin ardından Mustafa Doğan Anadolu Lisesi tarafından Müftülük Konferans Salonu’nda Büyük Önder Atatürk’ü anma programı düzenlendi.

Programlara; Sayın Valimiz Mehmet Makas, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Davut Ala, Erzincan Belediye Başkanı Sayın Bekir Aksun, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Ali Öztürk, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, il protokolü, askeri ve sivil erkan, siyasi parti il temsilcileri, gaziler ve öğrenciler katıldı.

gallery grid image