Akademisyenlerimiz Türkiye’ de En Çok Atıf Yapılan 10 Bin Akademisyen Sıralamasında Yer Aldı

Uluslararası sıralama kuruluşu AD Scientific Index’in Google Scholar açık profillerine göre AD Scientific Index- 2022 “Turkey Top 10.000 Scientists ” listesi adscientificindex.com adresinde yayınlandı.

212 ülke ve 14.110 Üniversitedeki 712.000 akademisyenden oluşan listede yer alan Türkiye adresli Üniversite ve kurumlardaki en çok atıf alan ve en yüksek H indeks’ine sahip ilk 10.000 akademisyeni gösteren listeye göre: Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Genel sıralamada; 199 üniversite arasından 92, Devlet üniversiteleri sıralamasında 125 üniversite arasından 64, 2000 yılından sonra kurulan 115 üniversite arasından ise 36. sıra da yer aldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Akın Levent, Anadolu’da Bir Dünya Üniversitesi olma öz ülküsü ile yola çıkan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinin her alanda olduğu gibi bilimsel çalışmalarda da Türkiye’de ve dünyada adından söz ettiren bir üniversite olma yolunda ilerlediğini belirterek, “Üniversitemizi yaptıkları bilimsel çalışmalar dolayısıyla önemli bir yere taşıyan akademisyenlerimize teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.