Rektör Levent 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kapsamında Etkinliklere Katıldı

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle düzenlenen etkinliklere katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Akın Levent, Erzincan Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı”na katıldı.

Düzenlenen Anma Programı’na; Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu, Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Mustafa Sarıgül, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümg. Murat Ataç, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Başsavcı Vekili Emrah Özkan, Rektörümüz Prof. Dr. Akın Levent, il protokolü, askeri ve idari erkan, şehit yakınları, gaziler ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

Anma Programı, 15 Temmuz şehitlerimiz anısına Türk bayrakları ile Sancak Koşusu gerçekleştiren sporcularımızın şanlı bayrağımızı, Sayın Valimize teslim etmesiyle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden programda daha sonra Kur’an-ı Kerim okunup dualar edildi. Ardından Erzincan Lisesi öğrencisi Ahmet Kaan Ulubaş tarafından İstiklal Marşı’nın on kıtası okundu. Sala okunması ve 15 Temmuz ile ilgili sinevizyon gösterisinden sonra protokol konuşmaları gerçekleşti. Konuşmalarda milli birlik ve beraberlik vurgulanarak şehitlerimiz ve gazilerimiz yad edildi.

Rektör Levent konuşmasına ilk olarak aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi anarak başladı. Ardından Rektör Levent, “Burada toplanma nedenimiz sadece anma değil, aynı zamanda hatırlama ve bir uyanıştır. Unutmayacağız, unutturmayacağız. Çünkü hatırlamak ayakta kalmaktır. Çünkü hatırlamak mücadele etmektir. O gece Ömer Halis Demir gibi kahramanlar vatan uğruna canlarını feda etti. O gece milletimiz gösterdi ki bu topraklar kolay kazanılmadı asla da teslim edilmeyecek. Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.” sözü 15 Temmuz gecesi yine meydanlarda vücut buldu. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı duruşu, Son Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın hain girişimi kalkışma diye nitelendirmesi ve aziz milletimizin kahramanca mücadelesi alçakların teşebbüsünü sadece kalkışma olarak kalmasına sebep sağlamıştır. Bu milli birlik ruhunu yaşatmak hepimizin görevidir.” dedi. Son olarak Rektör Levent, “Birlikte güçlüyüz. Birlikte Türkiye’yiz” vurgusu yaparak konuşmalarına son verdi.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın halka seslenişi, alana kurulan dev ekranda izlendikten sonra 3’ncü Ordu Bandosu konseri ve Erzincan Belediyesi Mehteran Ekibinin gösterisi ile devam eden program saatlerin 00:13’ü gösterdiği sırada tüm camilerden selaların okunması ile sona erdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Akın Levent, aynı gün Meydan 24 AVM’de günün anlam ve önemine binaen İl Kültür Turizm Müdürlüğü öncülüğünde hazırlanmış olan “15 Temmuz Kronolojik Fotoğraf Sergisini” ziyaret etti. Sergideki fotoğrafları tek tek inceleyen Rektör Levent, sergide emeği geçen herkese teşekkür etti.

Sergide, Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu, Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümg. Murat Ataç, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Rektörümüz Prof. Dr. Akın Levent, il protokolü ile vatandaşlar katılım gösterdi.

Loading

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email