Rektör Levent 60 Yaş Üstü Öğrenci Adaylarına Tazelenme Üniversitesini Anlattı

Rektör Levent 60 Yaş Üstü Öğrenci Adaylarına Tazelenme Üniversitesini Anlattı

Rektör Prof. Dr. Akın Levent, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetler Genel Müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesinde hayata geçirilen “60+ Tazelenme Üniversitesi” tanıtım etkinliklerine katıldı. Rektörümüz Prof. Dr. Akın Levent ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Adem Başıbüyük’ün katıldığı tanıtım etkinliğinde 60 yaş üstü örenci adaylarına Tazelenme Üniversitesi anlatıldı.

Tanıtım etkinliğinde öğrencilerle uzun uzun sohbetler gerçekleştiren Rektör Levent, öğrenci adaylarıyla yakından ilgilendi. Tanıtım etkinliğinde 60+ Tazelenme Üniversitesi’ne ilişkin açıklama yapan Rektör Levent, “Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi olarak 2024-2025 eğitim öğretim yılında Tazelenme Üniversitesini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığıyla ortaklaşa yürüttüğümüz bir proje çerçevesinde oluşturduk. Biz Erzincan’ımızda 60 yaş ve üzerindeki vatandaşlarımızın toplumsal hayata katkıda bulunmaları, aktif olmaları, sağlık, hukuk, finans ve teknoloji anlamında bir şeyler öğrenip kendilerini daha güvende hissetmeleri ve psikolojik olarak iyi olmaları için bir Tazelenme Üniversitesi kurulmasını doğru bulduk.” dedi.

Rektör Levent, Tazelenme Üniversitesinin ülkemizde şu ana kadar 11 üniversitede olduğunu ifade ederek 12’ncisinin Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde hayata geçirildiğini vurguladı. Rektör Levent, “60 yaş üzerindeki vatandaşlarımızın ruhsal sağlıkları, toplumsal hayata katkıları ve teknolojiyi kullanmaları bakımından bu projeye katılmalarının çok faydalı olacağını düşünüyoruz. Erzincan’ımıza, üniversitemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Loading

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email