TRT Erzurum Radyosu ve TRT Avaz’ın konuğu olan Rektörümüz Prof. Dr. Akın Levent, 9-12 Ekim tarihlerinde Üniversitemizde gerçekleşen Türk Dünyası Sempozyumu hakkında konuştu.
Rektörümüz, Son Başbakanımız ve Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallılar Konseyi Başkanı Sayın Binali Yıldırım’ın himayelerinde ve teşrifleri ile gerçekleşen Sempozyum’da KKTC Cumhurbaşkanı, Kırgızistan Cumhurbaşkanı, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı, büyükelçiler, Türkiye Devlet Teşkilatı Aksakallılar Konseyi, valiler, rektörler, bürokratlar, 43 ülkeden ve ülkemizden birçok katılımcıların yer aldığını belirterek, sempozyuma ilginin yoğun olduğunu ve bunun memnuniyet verici olduğunu söyledi.
Rektör Levent, Türk dünyasının dili, kültürü, ticari iş birliği gibi birçok meselenin tartışılacağı sempozyumda Türk Dünyası’nın bir araya gelip güçlü konumda olması ve bütün Türk topluluklarının Batı dünyasında başarılı olmasının yolları aranacağını da sözlerine ekledi.
Son olarak Rektör Levent, başta Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallılar Konseyi Başkanı Sayın Binali Yıldırım olmak üzere, Turizm ve Kütür Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Erzincan Valiliği ve Erzincan Belediyesine katkılarından dolayı teşekkürlerini sundu.