Rektörümüz Prof. Dr. Akın Levent CNN TÜRK’te Yayınlanan “Tercih Zamanı” Programına Online Olarak Canlı Yayın Konuğu Oldu

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, CNN TÜRK’te yayınlanan “Tercih Zamanı” programına online olarak canlı yayın konuğu oldu.

Adayların üniversite tercihlerini daha doğru ve optimal bir şekilde yapmalarına yardımcı olmayı amaçlayan ve saat 15:15’te yayınlanan “Tercih Zamanı” programına konuk olan Rektör Levent, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nin avantajlarından ve olanaklarından bahsederek öğrencilerin Üniversitemizi tercih etmeleri konusunda bilgi verdi.

Konuşmasına Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinin (EBYÜ) tarihçesinden bilgiler vererek başlayan Rektör Levent, daha sonra Üniversitemiz bünyesinde bulunan akademik ve idari birimler hakkında kısa bir bilgilendirme yaptı. Üniversitemizde halihazırda 24 bin civarında öğrenci mevcudu olduğunu ve bunların %48,3’ünü kız öğrencilerin oluşturduğunu belirten Rektör Levent, 2019 yılında Üniversitemizde 76 olan yabancı öğrenci sayısının 2021-2022 yılında 575’e yükseldiğini ve bu sene ise 1000-1100 bantlarında olacağını söyleyerek ülkemizin kültür elçisi olacak yabancı öğrencileri başta Sayın Cumhur Başkanımız ve Yüksek Öğretim Kurumu olmak üzere herkesin önemsediğini vurguladı.

“Eğer şu an öğrenci olsaydım ben de EBYÜ’de okumak isterdim”, diyen Rektör Levent, Üniversitemizin bir kampüs üniversitesi olması, şehrin küçük, ulaşımı kolay, öğrenci yanlısı, sempatik ve güvenilir bir yer olmasından dolayı EBYÜ’de öğrenci olmanın güzel bir şey olacağının altını çizdi. Erzincan büyük bir sanayi şehri olmamasına rağmen öğrencilerimizin Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan fabrikalarda kolaylıkla staj yapma imkanları bulduklarını belirten Rektör Levent, ayrıca hem Üniversitemizin hem de şehrin sağladığı olanaklarla öğrencilerimizin oldukça fazla sportif, sosyal ve kültürel faaliyetler yapma imkanları elde edeceklerini vurguladı.

Mezunlarının KPSS’de önemli derecede başarı elde ettiklerini belirten Rektör Levent, EBYÜ’nün istihdam konusunda öğrencilerine büyük avantajlar sağladığını söyledi. Ayrıca Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’ni kazanacak öğrencilere, ilk tercihleri olması kritrine göre Üniversitemizdeki öğrencilik hayatı boyunca Erzincan Kültür Eğitim Vakfı (EKEV) tarafından burs verileceğini müjdeleyen Rektör Levent, konuşmasını tercih yapacak öğrencilere; tercih yaparken öncelikle puanlarına göre değil de kendilerine uygun mesleklere ve bölümlere, sonra puanlarına uygun bölümlerin olduğu bölümlerde yer alan akademik kadrolara bakarak ve en son olarak da bölümlerinin olduğu üniversitelere, şehirlere ve üniversitelerde daha önce okumuş kişilerden görüş alarak değerlendirme yapmalarını önererek konuşmasını tamamladı.

Loading

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email