Turizm ve Otelcilik MYO Aşçılık Programı Öğrencilerimizden Üçüncülük Kupası

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Aşçılar Derneğinin 9. kez düzenlediği Uluslararası İstanbul Culinary Cup 2020 yemek yarışmasında Üniversitemiz Turizm ve Otelcilik MYO Aşçılık Programı öğrencilerimiz üçüncülük kupası kazandı.

Her yıl birçok profesyonel aşçı ve aşçı adayları olmak üzere sektörden 20 bin kişiyi misafir eden ulusal ve uluslararası tedarikçi firmanın bir araya geldiği International İstanbul Culinary Cup bu yıl 29 Şubat-1 Mart tarihleri arasında ünlü şef Rafet İnce’nin koordinatörlüğünde, İstanbul Kongre merkezinde gerçekleştirildi. Dünya mutfağındaki yeni gelişmeleri yakalamayı amaçlayan yarışmada şefler, genç aşçılar ve aşçı adayları ‘Display’ ve ‘Canlı’ olarak yarıştı. ‘Canlı’ olarak yarışan EBYÜ Turizm ve Otelcilik MYO Aşçılık Programı öğrencilerimizden Hamza Yazıcı, Restoran Gurme Tabağı kategorisinde 18 bireysel katılımcı arasından 1 Gümüş Madalya kazandı. Aşçılık Takımında yer alan öğrencilerimiz Hamza Yazıcı, Osman Demirhan ve Mithat Kündaş Grand Prix Üniversiteler yarışma kategorisinde 18 Üniversitenin katıldığı yarışmada en iyi üç üniversite arasında yer alarak 3 altın madalya ve üçüncülük kupası aldı.

Turizm ve Otelcilik MYO Aşçılık Programı öğrencilerimiz Rektörümüz Prof. Dr. Akın Levent’i ziyaret etti. 

Uluslararası İstanbul Culinary Cup 2020 yemek yarışmasında üçüncülük kupası kazanan Üniversitemiz Turizm ve Otelcilik MYO Aşçılık Programı öğrencilerimiz Rektörümüz Prof. Dr. Akın Levent’i ziyaret etti.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Aşçılar Derneğinin 9. kez düzenlediği Uluslararası İstanbul Culinary Cup 2020 yemek yarışmasında üçüncülük kupası kazanan Üniversitemiz Turizm ve Otelcilik MYO Aşçılık Programı öğrencilerimiz 1 gümüş, 3 altın madalya alarak üçüncülük kupası kazandı. Hazırladıkları birbirinden lezzetli yemeklerle büyük bir başarıya imza atan geleceğin şef adayları, kazandıkları madalyalarla birlikte Rektör Prof. Dr. Akın Levent’i makamında ziyaret etti.

Rektör Levent, uluslararası bir yarışmada üçüncülük elde eden öğrencilerin başarılarıyla gurur duyduğunu dile getirerek, bu başarının üniversitemiz ve bölge tanıtımına büyük katkı sağlayacağını dile getirdi. Yarışmanın menüsünü hazırlamada koçluk eden Turizm ve Otelcilik MYO Aşçılık Programı öğretim elemanları Öğr. Gör. Burak Başar ve Öğr. Gör. Yener Silahşör de yarışmada Erzincan Mutfak Kültürüne ait yöresel ürünlerin modernize edilerek kullanılmasının büyük beğeni topladığını ve mutfak kültürümüzün tanıtımına büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Loading

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email