Uluslararası Ahıska Türkleri Sempozyumu 11 Mayıs Perşembe Günü Başlıyor

Erzincan Valiliği, Üniversitemiz ve DATÜB işbirliğinde düzenlenen “Uluslararası  Ahıska Türkleri Sempozyumu” 11-12-13 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek.

Farklı siyasi coğrafyalarda yaşamlarını sürdürmeleri, göç ettikleri yerlerde kimliklerini ve kültürel özelliklerini korumaları nedeniyle araştırmacıların ilgisini çekmiş ve bu nedenle Ahıska Türkleri’ni konu edinen çalışmalar son yıllarda artmıştır. Uluslararası Ahıska Türkleri Sempozyumu da Ahıska Türkleri üzerine disiplinlerarası bir perspektifle çalışan araştırmacıları bir araya getirmeyi hedefliyor.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Hukuk Fakültesi Yerleşkesinde gerçekleştirilecek sempozyumda  coğrafya, demografi, dilbilim, dini hayat, edebiyat, eğitim, ekonomi, felsefe, göç, görsel sanatlar, gündelik hayat, kent araştırmaları, kimlik, kültürel yapı, müzik, sinema, sağlık, siyaset bilimi, sosyal bellek, sosyal psikoloji, tarih, toplumsal yapı konularının  ele alındığı toplam 136 sunum gerçekleştirilecek. Yaklaşık 180 bilim adamının katılacağı sempozyum, 11-12-13 Mayıs tarihleri arsında 3 gün boyunca sürecek. Tam metinleri içeren bildiriler kitabı organizasyon sonrasında basılarak yayınlanacaktır.

Sempozyum ile ilgili geniş bilgiye http://ahiskalilar.ebyu.edu.tr adresinden ulaşılabilir.

 

Loading

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email