Turizm ve Otelcilik MYO’dan Aşçılık Başarısı

Üniversitemiz Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu, Van’da düzenlenen 1. Van Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonasında 2 altın, 5 gümüş, 3 bronz ve 1 merit ödülü kazanırken, takımlar yarışıyor kategorisinde 3.’lük kupasını elde etti.

10-13 Kasım 2016 tarihleri arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Van Valiliği, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği, Ajans Asya Fuarcılık işbirliği ile Van’da düzenlenen 7. Van Turizm ve Seyahat Fuarı kapsamında, “Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu” (TAŞPAKON) tarafından 1. Van Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası düzenlendi.

Farklı üniversitelerden yoğun bir katılımın olduğu etkinlikte birbirinden farklı lezzetler en iyi olabilmek için yarıştı. Üniversitemiz Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu da bu zorlu yarışmada Erzincan Mutfağına ait yöresel lezzetleri jürinin beğenisine sundu. Erzincan Mutfağına ait lezzet çeşitleri ile yarışan okulumuz, şampiyonada bireysel dalda 2 altın madalya, 5 gümüş madalya, 1 merit ödülü; takımlar yarışıyor kategorisinde ise 3 bronz madalya ve 3.lük kupası ile önemli bir başarıya imza attı.

Loading

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email