23.05.2018 KÜSİ Planlama ve Geliştirme Grubu Toplantısı

Bir Önceki Toplantı Kararları Doğrultusunda Yapılan Faaliyetler

1-            Erzincan Üniversitesi Kongre Merkezi’nde kariyer günleri düzenlenerek, sanayicilerin burada stant açıp üniversite bünyesinde kendisini tanıtması ve aynı zamanda üniversite akademisyen ve öğrencileri ile sanayicilerin buluşturulması sağlanmıştır.

2-            Sanayicilerin aynı iş kolu hakkında çalışmalar yapan akademisyenler ile buluşturulması birkaç firma ile gerçekleşmiştir. (Et,Süt Kurumu, Kızılay)

3-            “AR-Ge ve İnovasyon” tanıtımı ve bu kapsamda sağlanan destekler ile ilgili öğretim üyeleri, sanayici, kamu kurum ve kuruluşları ve öğrencilere Bakanlık, KOSGEB ve Tübitak’tan gelen uzmanlar tarafından seminer verilmesi AR-GE &İnovasyon ve Kariyer günlerinde gerçekleşmiştir.

4-            İlimizdeki “Endemik Bitkiler” ile, Kamu Kurumlarının, Üniversitenin ve Sanayicinin işbirliği içerisinde AR-GE’ye dayalı yüksek katma değerli ürün ve üretim fırsatları ve finansman kaynakları için Eczacılık Fakültesi ve Bahçe Kültürleri  Enstitüsü ile görüşmeler yapılmıştır.

5-            İlimizde Tunay-Gıda San.ve Tic. AŞ. Doğuda ilk AR-GE merkezini açarak diğer firmalar için rol model olmuştur.

Bir Sonraki Toplantıya Kadar Yapılması Planlanan  Faaliyetler

1-            OSB’de öne çıkan AR-GE projesi yapmak isteyen firmaları Üniversitedeki ilgili branşlarındaki akademisyenler ile  hem OSB’de, hem de Üniversitede buluşmasını sağlayarak, üretim yapılan malzemelerin iyileştirilmesi ya da yeni ürünler üretilmesi için AR-GE projesine yönelik çalışmalar yapılması,

2-            KOSGEB sekretaryasında;

Erzincan İlinde Üniversite-Sanayi işbirliğinin mevcut durumu, sorunları ve işbirliğinin geliştirilmesi için yapılması gerekenler konusunda 2 aşamalı çalıştay yapılması;

1. Aşama : Üniversite öğretim üyeleri, sanayici ve KÜSİ üyelerinin katılımında çalıştay yapılması(çalışma grupları oluşturulması, sunumlar, eylem planı …vb.)
  2. Aşama : Üniversite öğretim üyesi ve firma eşleşmesi için öğretim üyeleri-sanayici birebir görüşmesi için organizasyon yapılması,

3-            Üniversite ve Sanayi işbirliği ile ortak işlerin başarılabileceği, ortak fikirlerin üretilebileceği yerler olarak öne çıkan, Teknoloji Transfer Bölgesi veya Teknoloji Transfer Ofisinin ilimizde açılabilmesi için KUDAKA tarafından mevzuatla ilgili dosyanın hazırlanması,

4-              İl Özel İdaresi tarafından Krom ve Perlit madenlerinin terkedilmiş ve mevcut olanların ruhsat sahalarının güncel hallerinin çıkarıp hazırlanmasına,

5-            Bir sonraki Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Planlama ve Geliştirme toplantısının 2018 yılı Kasım ayında yapılması uygun görülmüştür.