21.11.2018 KÜSİ Planlama ve Geliştirme Grubu Toplantısı

Bir Önceki Toplantı Kararları Doğrultusunda Yapılan Faaliyetler

1- OSB’de öne çıkan AR-GE projesi yapmak isteyen firmaları Üniversitedeki ilgili branşlarındaki akademisyenler ile hem OSB’de, hem de Üniversitede buluşmaları sağlanarak, üretim yapılan malzemelerin iyileştirilmesi ya da yeni ürünler üretilmesi için AR-GE projesi kapsamında görüşmeler yapılmıştır.

2- Erzincan İlinde Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliğinin mevcut durumu, sorunları ve işbirliğinin geliştirilmesi için yapılması gerekenler konusunda çalıştay yapılmış ve konular ile ilgili anket düzenlenip çıkan sonuçların değerlendirilmiştir. Üniversite öğretim üyesi ve firma eşleşmesi için öğretim üyeleri ile sanayicilerin birebir görüşmeleri sağlanmıştır.

3- Üniversite ve Sanayi işbirliği ile ortak işlerin başarılabileceği, ortak fikirlerin üretilebileceği yerler olarak öne çıkan, Teknoloji Transfer Bölgesi veya Teknoloji Transfer Ofisinin ilimizde açılabilmesi için yapmış olduğumuz çalışmalar ile hazırlanmış rapor Üniversite yönetimine sunulmuş ve yönetim tarafından Teknoloji Transfer Araştırma Merkezinin İlimizde açılması için gerekli işlemler başlatılmıştır.

4- İl Özel İdaresi tarafından Krom ve Perlit madenlerinin terkedilmiş ve mevcut olanların ruhsat sahalarının güncel hallerinin çıkarılarak çalışan ve kapatılmş sahalar üzerinde yapılabilecekler analiz edilmiştir.

Bir Sonraki Toplantıya Kadar Yapılması Planlanan Faaliyetler

1. Teknoloji Transfer Araştırma ve uygulama Merkezinin açılması için gerekli çalışmalara devam edilmesine

2. Ar&Ge ve İnovasyon bilincinin artırılması için OSB, TSO ve Esnaf Odalarına bağlı firmaların katılacağı seminer düzenlenerek KÜSİP portalının ve İnovasyon Karnesinin tanıtımının yapılmasına

3. Kendi ürünlerini tanıtmak isteyen firmalar tespit edilerek bu firmaların ulaşmak istedikleri kurum ve kuruluşlarla irtibatlarının sağlanması