2024-2025 Akademik Yıl Açılış Töreni Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür Merkezi’nde Gerçekleştirildi

“2024-2025 Yükseköğretim Akademik Açılış Töreni” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar ve devlet erkânının yanı sıra bakanlar, Yükseköğretim Kurulu üyeleri, ilgili kurum başkanları, büyükelçiler, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, Genel Sekreter Doç. Dr. M. Cihat Özgenel, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Türk yükseköğretimi tanıtım filminin gösterimiyle devam etti. Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “Dünyanın her tarafından vicdan sahibi milyonlarca insan İsrail’in bu meş’um katliam politikalarına karşı tepki göstermektedir. Bunlar arasında akademisyenler ve üniversite öğrencileri özellikle öne çıkmaktadır. Bu durum insanlık adına hem sevindirici hem de umut vericidir” dedi. Yapay zekâ alanındaki gelişmelere de değinen Başkan Özvar, Türkiye’nin bu alanda önemli bir sıçrama yaptığını ve üniversitelerde yeni yapay zekâ programları açıldığını söyledi. YÖK’ün, üniversitelerin uluslararasılaşması ve araştırma faaliyetlerinin desteklenmesi için çeşitli projeler başlattığını ve Türk üniversitelerinin dünya sıralamasında yükseldiğini vurguladı.

Konuşmalarını yapmak üzere kürsüye teşrif eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise üniversite sayısının artmasından, öğrenci sayısındaki yükselişten ve eğitime ayrılan bütçenin genişletilmesinden söz etti. Türkiye’nin bilimsel araştırmalarda önemli bir sıçrama gerçekleştirdiğini belirten Cumhurbaşkanı, yapay zekâ alanındaki yatırımlara dikkat çekti ve bu alandaki çalışmaların stratejik önemini vurguladı. Erdoğan, üniversitelerin sadece akademik bilgi sunmakla kalmayıp, aynı zamanda topluma duyarlı ve sorumlu bireyler yetiştirme sorumluluğu taşıdığını ifade etti. Son olarak Türkiye’nin eğitim alanında önemli hedeflere ulaştığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ancak daha yapılacak çok iş olduğunu vurguladı. Üniversitelerin, ülkenin geleceği için kritik bir role sahip olduğunu ve bu sorumluluğa yakışır şekilde hareket etmeleri gerektiğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından üniversitelerdeki bilimsel araştırma ve ilmi çalışmaları, projeleri, tezleri ve topluma hizmet faaliyetlerini teşvik etmek üzere yükseköğretim kurulu tarafından hayata geçirilen 2024 yılı Yükseköğretim Kurulu Üstün Başarı Ödülleri sahiplerine takdim edildi. Akademisyenler ödüllerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden aldı. Tören toplu hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

Loading

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email