2019 DGS Kayıt İşlemleri

 

Dikey Geçiş Sınav sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri e-Devlet Sistemi üzerinden 09-11 Eylül 2019 (saat 23:59’a kadar) tarihleri arasında, kayıt büroları vasıtasıyla da 09-13 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılacaktır.

Üniversitemize yerleşen öğrenciler e-Devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak  09-13 Eylül 2019 tarihleri arasında kesin kayıt işlemlerini yapabileceklerdir. (e-Devlet şifresi bulunmayan öğrenciler tüm PTT şubelerinden şifrelerini temin edebilirler.)

e-Kayıt işlemlerinin e-Devlet Kapısı sistemi üzerinden nasıl yapılacağının anlatıldığı e-Devlet Kapısı Kesin Kayıt Kılavuzuna ulaşmak için tıklayınız.

Dersler 23 Eylül 2019 da başlayacaktır. e-Kayıt yaptıran öğrencilerin, ders kayıt işlemlerinin yapılabilmesi ve öğrencilik haklarından faydalanabilmesi için en geç 27 Eylül 2019 tarihine kadar yerleştirildikleri akademik birim öğrenci işleri bürosuna Kesin Kayıt Kılavuzunda belirtilen kesin kayıt belgeleri ve e-devlet üzerinden kayıt olduklarını gösterir barkod çıktısını şahsen teslim etmelidirler.

Aşağıda belirtilen programlar özel koşullu olduğu için e-kayıt yapılamaz.  09-13 Eylül 2019 tarihleri arasında Kayıt kılavuzunda belirtilen ilgili kayıt bürosuna bizzat başvurulması gerekmektedir. Özel koşulu olan programlarda kayıt evrakları dışında talep edilen diğer belgeler ile ilgili ayrıntılı bilgi için yerleştirildikleri akademik birim internet sayfasının takip edilmesi gerekmektedir.

  • e-Kayıt Yapılamayacak, sadece kayıt bürolarından kesin kayıt yaptırılabilecek özel koşullu programlar:
  • Ali Cavit Çelebioğlu Sivil Havacılık Yüksekokulu / Havacılık Yönetimi

 Kesin kayıt yerleri, harç miktarları ve kesin kayıt işlemleri hakkında detaylı bilginin yer aldığı Kesin Kayıt Kılavuzuna ulaşmak için tıklayınız.

Kayıt Durumu Kontrolü ve Öğrenci Numarasını Öğrenme 

  • e-Devlet üzerinden Kesin Kayıt yaptıran veya Kayıt Büroları Vasıtasıyla Kesin Kayıt yaptıran öğrenciler kayıt işlemi üzerinden en çok 24 saat geçtikten sonra  Kayıt Durumu Kontrol sayfamızdan T.C. Kimlik No, baba adı ve doğum tarihlerini girerek güncel kayıt durumlarını görebilir ve öğrenci numaralarını öğrenebilirler. (Kayıt olunduğuna dair Üniversitemizce her hangi bir  SMS mesajı gönderilmemektedir.)
  • Henüz kayıt yaptırmamış öğrenciler ise Öğrenci Numarası Öğrenme sayfamızdan kendilerine ait öğrenci numaralarını öğrenebilirler. (İkinci öğretim ve uzaktan öğretim öğrencilerinin öğrenim ücretlerini yatırmaları için gereklidir.) (Sistem 9 Eylül 2019 günü aktif olacaktır.)

 

 2019 DGS ile Üniversitemiz programlarına yerleştirip de bütünleme,tek ders,staj vb nedenlerle mezun olamadıkları için kayıt yaptıramayacak önlisans  öğrencileri,kayıt tarihlerinden sonra mezuniyet hakkı elde etmeleri ve  bu durumlarını belgelendirmeleri kaydıyla 2019-2020 eğitim-öğretim  yılı  bahar yarıyılı başlangıcına kadar kazandıkları lisans programlarına kayıt yaptırabileceklerdir.

 

Dikkat Kesin Kayıt Duyurusunda ve Kesin Kayıt Kılavuzlarında güncellemeler olabilmektedir, bu nedenle belirli aralıklarla lütfen duyuruyu ve kılavuzu kontrol ediniz.

Son Günceleme: 15:30 / 05.09.2019

Loading

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email